Očekuje se tokom ljeta
3

Otkrivene specifikacije smartphonea Xiaomi Mix Fold 4

D. B.
Xiaomi je predstavio smartphone Mix Fold 3 u augustu prošle godine, a sada radi na modelu Mix Fold 4, koji bi se mogao pojaviti tokom ljeta.

Na društvenoj mreži Weibo je objavljena lista specifikacija nadolazećeg smartphonea Mix Fold 4, a iako nije kompletna, ipak otkriva značajne detalje o preklopnom uređaju.

Mix Fold 4 će imati manji nabor na preklopnom ekranu u odnosu na prethodnika, podržavat će dvosmjernu satelitsku komunikaciju, a navodno će imati i IP certifikat za otpornost na vodu te prilagođeni linearni x-axis vibracioni motor. Bit će težak između 220 i 240 grama, dok će njegova šarka biti ojačana i još izdržljivija.

Poznato je da će uređaj imati 16 GB RAM-a i 1 TB interne baterije, kao i bateriju kapaciteta najmanje 5.000 mAh, koja će podržavati 100W žičano punjenje. Nazad će se nalaziti glavna kamera od 50 MP, ali i nova periskopska sočiva. Očekivano, pridružit će im se i ultraširoka, a vjerovatno i druga telephoto kamera baš kao u slučaju modela Mix Fold 3.

Očekuje s eda će Mix Fold 4 pokretati Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 procesor, a gledajući specifikacije, čini se da će biti dostojan nasljednik modela Mix Fold 3.