Dobra vijest za korisnike
31

Oppo, OnePlus i Realme mobiteli dobili podršku za Phone Link i Link to Windows aplikacije

D. B.
Na nedavno održanoj Oppo Developers Conference konferenciji je najavljeno da će uređaji ovog brenda podržavati aplikacije Phone Link i Link to Windows.

Funkcija je bila ranije dostupna samo za odabrane Samsungove i Honorove uređaje, kao i za Surface Duo, međutim, Microsoft je potvrdio da im se pridružuju neki uređaji iz serija OnePlus, Oppo Find, Oppo reno i Realme.

Phone Link je aplikacija koja se može preuzeti s Google Play storea, a koja omogućava povezivanje smartphonea s drugim uređajima, pregled i odgovaranje na poruke, primanje notifikacija, korištenje aplikacija, kao i transfer fajlova između PC-a i smartphonea.

Tu je i aplikacija Link to Windows, koja mora biti instalirana na kompjuter s operativnim sistemom Windows 10 ili 11, a nakon toga se dva uređaja relativno lako povezuju.

Važno je napomenuti da samo uređaji s ColorOS 14 operativnim sistemom mogu biti povezani, a njima će se pridružiti uređaji s operativnim sistemima OxygenOS 14 i Realme UI 5.0 nakon što potpuno neovisni brendovi OnePlus i Realme na tržište plasiraju svoje flagshipe.