Tehnologija
2

Nova fotografija otkriva izgled Galaxy Taba S3 i tastature

Klix.ba
Samsung Galaxy Tab S3
Samsung Galaxy Tab S3
Samsungov tablet Galaxy Tab S3 će biti predstavljen na Mobile World Congressu, a sada je objavljena fotografija na kojoj je prikazan uređaj i prateća tastatura.

Poznati tipster Evan Blass je objavio fotografiju Galaxy Taba S3 s dodatkom koji je zapravo tastatura. Sam tablet se dizajnom ne razlikuje mnogo od prethodnih modela, a tastatura je slična onoj koju ima Appleov iPad Pro.

Ranije su se pojavljivale fotografije Taba S3 slabije kvalitete, a "procurio" je i priručnik. Tablet će podržavati Samsungovu S Pen olovku, posjedovat će senzor za otisak prsta ugrađen u home dugme, kao i USB Type-C port. Na tržištu će se pojaviti dvije verzije, jedna sa Wi-Fi podrškom te druga sa Wi-Fi i LTE podrškom.

Tablet će imati 9,6-inčni AMOLED ekran rezolucije 1536x2048 piksela, Snapdragon 820 procesor, 4 GB RAM-a i 32 ili 128 GB interne memorije.

Bit će zanimljivo kako će Samsung pozicionirati Tab S3 u odnosu na svoje nove Chromebookove proizvedene u saradnji s Googleom, koji su prvi uređaji sa Chrome OS-om koji podržavaju aplikacije za Android.

Galaxy Tab S3 će biti predstavljen 26. februara na MWC-u.