Tehnologija
15

Neki korisnici iPhonea 7 registruju čudan zvuk iz uređaja, Apple se još nije oglasio

Klix.ba
U posljednjih nekoliko dana Apple dobija niz pritužbi zbog neobičnog zvuka koji dolazi iz unutrašnjosti novih modela iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Zvuk, čiji izvor nije u potpunosti jasan, može se čuti u potpuno tihoj sobi pod uslovom da Appleov pametni telefon radi "punom parom". Neobičan zvuk podsjeća na šištanje prilikom ispuštanja zraka iz malih otvora.

Postoji šansa da nije riječ o problemu nego o normalnom funkcionisanju uređaja, a Apple do sada nije iznio zvanično saopćenje vezano za slučaj. Također, šištanje nije zabilježeno na svim uređajima.

Ipak, pojedini vlogeri i blogeri se slažu da je vjerovatno riječ o zvuku koji inače ispuštaju kompleksni procesori u slučaju da nisu dovoljno dobro regulisani. Također, zvuk može biti produkt rada ovojnica.

S druge strane, sličan zvuk se može registrovati i na Samsungu S7, ali je iPhone 7 znatno glasniji. Pojedini smatraju kako je to rezultat rada ionako superiornog procesora kojem treba više energije.

Ono što korisnici trenutno mogu jeste sačekati zvanični odgovor Applea ili sačekati da vide da li će se pojava raširiti na veći broj uređaja, što će problemu zasigurno donijeti zasluženu pozornost.

Vezani članci