Niko nije nedodirljiv
0

Napadnuta fan stranica osnivača Facebooka

Sarajevo-x.com
Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
Fan stranica Marka Zuckerberga na društvenoj mreži Facebook, čiji je i osnivač, napadnuta u utorak navečer, piše "Telegraph".

Hakeri su u Zuckerbergovo ime na fan stranici na Facebooku napisali sljedeću poruku: "Neka hakovanje počne. Ako Facebook treba novac, umjesto odlaska u banku može dopustiti korisnicima da ulažu u njega na društven način. Zašto Facebook ne pretvoriti u društveni posao na način na koji je osvajač Nobelove nagrade Muhammed Yunus to opisao. Šta mislite o tome?"

Nakon što je poruka objavljena, 1.800 korisnika je kliknuo "Like", a postavljeno je i skoro 500 komentara.

"Korisnici Facebooka, poznati ili ne, moraju voditi brigu o svojoj sigurnosti na internetu", rekao je Graham Cluley, konsultant u sigurnosnoj firmi Sophos.

"Zuckerberg bi trebao biti oprezniji nakon ovog sramotnog događaja. Nije poznato da li je bio nepažljiv sa lozinkom, ili je praćen dok je koristio nezaštićenu bežičnu konekciju. Kako god da se dogodilo, došlo je baš u trenutku kada Facebook pokušava uvjeriti svoje korisnike da ozbiljno shvate sigurnost i privatnost", rekao je Sophos.

Zuckerbergova stranica na Facebooku je nakon hakerskog napada potpuno uklonjena. Hakerski napad se dogodio samo nekoliko dana nakon što je napadnuta stranica francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja.