U susret MWC Barcelona
2

Na Svjetskom sajmu mobilne tehnologije Xiaomi bi mogao ukrasti svu slavu

E. M.
Svjetski kongres mobilne telefonije koji će biti održan u Barceloni donosi brojna iznenađenja i inovacije, o čemu ćete moći čitati i na portalu Klix.ba.

Samo desetak dana nas dijeli od još jednog izdanja Mobile World Congressa u Barceloni, a novinar portala Klix.ba i ove godine za vas će donijeti najnovije informacije. Ono što je za sada poznato, očekuju se brojni noviteti i patenti skoro svih tehnoloških giganata, ali i ove godine bez Apple-a.

S obzirom na to da je Samsung već ranije predstavio S24 seriju na MWC-u nećemo imati priliku upoznati se s novim uređajima, a ranije su kazali da će predstaviti digitalnu, AI i Cloud tehnologiju za posjetioce, dok će na biznis forumu predstaviti strategiju i ključne planove za tržište.

Google će na svoj način predstaviti AI, Cloud servise za pohranu, integraciju sistema, 5G/6G tehnologiju i analitiku što je sve u vezi sa Google Cloud servisom.

Kompanija OnePlus na MWC-u u Barceloni će se pohvaliti s OnePlus 12 pametnim telefonom, a glasine spominju i predstavljanje OnePlus Watch 2 koji bi trebao imati AMOLED displej kojeg pokreće Wear OS 4 operativni sistem.

Honor svake godine na MWC-u cilja visoko, tako se očekuje da će za evropsko tržište u Barceloni biti predstavljen Honor Magic 6 Pro koji je ranije predstavljen u Kini, a posjetioci će se imati priliku upoznati i s novim Honor AI mogućnostima.

Huawei ove godine neće predstavljati nove uređaje, ali će biti usmjereni ka istraživanju budućnosti 5G tehnologije.

Nothing će se najvjerovatnije pohvaliti s Nothing Phone 2a uređajem, dok bi Nokia koja je na prošlogodišnjem MWC-u predstavila svoj novi logo, ove godine mogla predstaviti još prošle godine najavljene C22, C32 i G22 pametne telefone. Jedan, ili sva tri, za sada nije poznato. 

Iako Nokia nije najavila predstavljanje novog uređaja, njena matična kompanija HMD Global je najavila prodaju uređaja pod HMD imenom. Iako HMD Global pravi Nokia uređaje, najavili su ipak “originalne uređaje”.

Iako Motorola nije najavila da će biti na MWC-u, Lenovo itekako hoće te svi s uzbuđenjem očekuju Barcelonu kako bi imali priliku upoznati se s prvim na svijetu transparentnim laptopom.

Ipak, neko ko s velikim idejama i konceptima i proizvodima dolazi u Barcelonu, to je Xiaomi.

Xiaomi sa svim uređajima dolazi u Barcelonu, tako će predstaviti Xiaomi 14 seriju, kao i Xiaomi 14 Ultra pametni telefon, nove uređaje za pametni dom, ali i Xiaomi SU7 električni automobil koji će sigurno ponajviše pažnje privući u Barceloni.