Tehnologija
0

Mladi masovno napuštaju Facebook

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Britanski listovi pišu da je u toku pravi egzodus adolescenata sa Facebooka, MySpacea, Twittera i drugih takozvanih internet sajtova za socijalno povezivanje, zbog sve izraženijeg prisustva njihovih roditelja i nastavnika na ovim sajtovima.

Oni pokušavaju da pronađu stare školske drugove ili nikada nezaboravljene školske ljubavi. Drugim riječima, to znači da su ovi sajtovi, za mlade prestali da budu cool, piše Guardian.

Dok su ne tako davno svi ovi sajtovi bili virtuelni ulični ćoškovi, pabovi i klubovi na kojima i u kojima se okupljala generacija od 15 do 24 godine, sada su postali carstvo onih starosti između 25 i 34 godina. 

Takva navala starijih jednostavno je otjerala one mlađe. Britanski medijski regulator "Ofcon" je, dodaje Guardian, izračunao da je procenat mladih između 15 i 24 godina koji posećuju ove sajtove opao sa pedeset pet odsto početkom prošle godine na pedeset procenata ove godine. 

Polovina stanovnika Britanije, koja broji nepunih sedamdeset miliona ljudi, ima profil na Facebooku na kojem, u prosjeku, provodi šest sati mjesečno, piše u tekstu. 

Prema podacima "Ofcoma", više Britanaca spremno je da se odrekne odlaska u restorane nego mobilnog telefona kako bi uštedjeli pare.

Britanci su svakodnevno u prosjeku 25 minuta na internetu, 11 minuta na mobilnom telefonu, a 61 odsto mladih uzrasta između 15 i 24 godina misli da ne bi trebalo da plaćaju za muziku koju slušaju.