Tehnologija
0

Ležaljka koja ispunjava (skoro) sve želje

Sarajevo-x.com
Ni ležaljke nisu više što su nekad bile - malo drvene konstrukcije, pokoji šaraf i platno po sredini. Pred vama je ležaljka za sunčanje koja je tako opremljena da vam može ispuniti skoro sve želje.

Košta 5.000 funti (preko 6.200 eura) i na njoj se nalaze proizvodi visoke tehnologije, uključujući mp3 player sa zvučnicima.

Poželite li snimiti trenutke uživanja, samo uključite kameru, a ako vam je dosadno slobodno pustite film na DVD-u. Ako ste pak ljubitelj igara, sjednite ispred ugrađenog monitora i poslužite se opremom.

Wi-fi & bluetooth antena omogućava pristup internetu pa e-mail možete lagodno provjeriti dok ispijate koktel na plaži. Ne trebate se brinuti ni za potrošnju baterije na laptopu koji stoji ispred vas jer su se znalci i za to pobrinuli. Naime, ona se može puniti preko solarnog panela vaše ležaljke. A taj panel je poseban i po tome što se pomjera zajedno sa kretanjem sunca, tako da vas štiti sve vrijeme.

Nije problem ni ako volite duže spavati, ležaljku možete rezervisati SMS porukom. Prve ovako luksuzno opremljene ležaljke bit će u prodaji u odmaralištima kao što su Monako i Dubai, javlja Sun.

Glasnogovornik PC Worlda, kompanije koja je dizajnirala ove spravice, izjavio je: "Za fanatike za tehnologijom najbolja karakteristika su upravo te rezervacije tekstualnom porukom. Tako ćete spriječiti druge da postave svoje peškire prije vas."