Nakon pole positiona
5

Lando Norris u igri F1 2023 odvozio krug na stazi u Las Vegasu, završio posljednji

D. B.
Kompanija EA Sport je uručila McLarenovom F1 vozaču Landu Norrisu novu igru F1 2023 kako bi testirao novitete poput staze u Las Vegasu, koja će se voziti ove sezone.

Dvadesettrogodišnji Lando je rekao da najnovija igra donosi poboljšanja gameplaya i grafike, a također je zadovoljan svojim ovogodišnjim karakterom. Očekivano, Norris je odabrao stazu u Las Vegasu, kako bi je isprobao prvi put. Britanac je komentarisao zvukove bolida te je kazao da je dinamika vožnje realnija. Dodao je da se bolid "zapravo čini živim".

Norris je ostvario pole position u kvalifikacijama s vremenom kruga 1:38,719, što je bilo za tri sekunde brže u odnosu na Lewisa Hamiltona, koji je bio drugi u Mercedesu. Uprkos briljantnim kvalifikacijama, Norris je završio utrku na 20. mjestu zbog nepoznavanja konfiguracije staze i zona kočenja, a imao je i kaznu od šest sekundi.

Norris je trenutno 11. u poretku vozača u "stvarnom" šampionatu Formule 1 sa 12 osvojenih bodova. Lando je bio deveti na prošlosedmičnoj utrci u Monacu.