Borba na Facebooku
0

Ko ima više članova Obama ili Lady Gaga?

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Lady Gaga i predsjednik SAD-a Barack Obama se ne kreću često u istim krugovima, ali na Facebooku vode borbu za rekordan broj fanova, koji bi mogao biti postavljen krajem ove sedmice.

Publicist Facebooka je u četvrtak za CNN izjavio da Lady Gaga i predsjednik Obama vode mrtvu trku kako bi postali prve živuće osobe koje imaju više od 10 miliona fanova na jednoj internetskoj društvenoj mreži.

Obama je rano jutros vodio sa 9.058.881 fanom, dok je Lady Gaga imala 9.023.966 fanova.

Oboje zaostaju za preminulim Kraljem popa Michaelom Jacksonom koji ima 13.285.811 fanova.

Obaminu stranicu vodi grupa "Organizing for America" i ona sadrži slike predsjednikove posjete Meksičkom zaljevu kao i linkove govora sa konferencija za novinare.

Na Obaminoj stranici kao njegovi interesi se navode košarka, pisanje, provođenje vremena s djecom, a kao omiljene knjige navode se Biblija, "Song of Solomon" Tonija Morrisona i Shakespeareove tragedije.

Stranica Lady Gage sadrži najave nadolazećih koncerata i biografiju u kojoj piše kako je 24-godišnja pop-zvijezda, koja je u djetinjstvu svirala klavir, postala izvođač koji oduševljava mase svojim fascinantnim nastupom na internacionalnim koncertima.

Facebook danas ima više od 400.000.000 aktivnih korisnika.

Ova utrka Lady Gage i predsjednika Obame se događa godinu dana poslije sličnog događaja na društvenoj mreži Twitter na kojoj je glumac Ashton Kutcher pobijedio CNN i 30 minuta prije dostigao broj od milion fanova.

Kutcher je izazvao CNN rekavši da će, ukoliko pobijedi, u dobrotvorne svrhe donirati 10.000 mreža za krevete koje štite od komaraca na Svjetski dan malarije, a ako izgubi, donirati će 1.000. Nakon što je Kutcher pobijedio, CNN je pristao donirati dodatnih 20.000 mreža.