Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a u nasem maglevu Selma jos nije stigla na fakultet
zamisli Grasov tramvaj ide npr..50km/h..koja munja bi to bila hahahahaha
"Kineski maglev voz stiže 2020. godine, dostizat će brzinu od 600 km/h" Jooj naslova rek'o stiže u Bosnu, ha ha ha Lijepa trza ha ha , baš me lijepo oraspoloži Slično kao prije u avazu na naslovnici "Mladić (i)zboden" dok nije bio uhvaćen
nama ovo i ne treba. Sangaj ima preko 20 mil stanovnika + dnevno kretanje od nekih 3 miliona turista, poslovnih ljudi, trgovaca iz okoline itd... i ovo je njima potrebno. Sangajski aerodrom u jednoj sedmici prometuje ljudi kao sarajevski i tuzlanski aerodromi zajedno u godini dana - ali bi bilo dobro da nam ovaj talgo barem vozi kako Bog zapovijeda :)
kod nas ce stici juce
odakle je krenuo kad mu treba 4 godine pri brzini 600 km na sat da dodje do Rajvosa. brze mi do Alidze dodjemo.
Postoje dva načina implementacije tehnologije levitacije koji se primjenjuju u svijetu. Njemački koji "lebdi" 10 cm iznad šina i japanski koji "lebdi" 2 cm iznad šina. Sinkansen, japanski voz odavno e eksperimentalno premašio brzinu od 600 km/h i koristi se u Japanu. Njemačka tehnologija je u zastoj nakon velike saobraćajne nesreće koja se desila na pruzi u Nirbergu.
I onaj nas talgo ce do 2020 preci 600km ukupno
To znači da ima brzinu 600 km/ godinu.
preleti bosnu za 15min
Ja neznam otkud vama ove informacije, pa japan ima vec maglev koji prelazi 600 kmh odnosno 603kmh, pa ukucajte na youtube, neko nekog zafrkava ovdje, po ovome tekstu rekao bi da kinezi hoce da naprave najbrzi voz, ali japan ponavljam vec ima tako nesto.
@black hawk maglev nije kineski, prave ga svabe(ta neka tehnologija je njihova)
Tačno, novinar nije dobro skontao ko čime raspolaže u željezničkom saobraćaju u velikim zemljama
Hahahah, ako mognem ikako odoh ja iz ovog cirkusa od drzave.
@New_Folder najbolja odluka u zivotu, 6godina uzivam... I kada pitaju sto ne dodjes u Bosnu, vjeruj pitam se a gdje je too
ali oni nemaju trotoar od 300 000, a mi u 2016. godini imamo, et im sad hahahhah
I opet nista bez njemca.joj brkice, sto nisi zavladao na ovim prostorima, hljeb ti integralni.
mi kasnimo tih 2020 godina za njima...nista to nije..stici cemo 😂
Ovaj bi bio dobar za relaciju Trebinje-Čajniče!!
ne kontam šta je tu spektakularno... naš lokal stiže za tri sata a ovaj kinez stiže tek 2020....
Vjerujem i da hoće, ako se ne nagne previše pa prevrne na prvoj okuci, ko BiH TALHO voz !