Tehnologija
0

Kina: 50-godišnjakinja uhapšena zbog laži na Internetu

Sarajevo-x.com
Policijski službenici centralne Kine uhapsili su 50-godišnju ženu zbog lažnog predstavljanja kao žrtve silovanja tinejdžerske dobi na Internetu, saopćili su u srijedu kineski mediji.

Novine China Daily su na svom web sajtu objavile, da se žena, identificirana samo po prezimenu Chen, predstavila na Internetu kao 15-godišnja djevojka koja je zatrudnjela nakon što ju je silovao očuh. Prema izjavi Wanga Binga izTianqiao District Public Security Bureau u Jinanu, uhapšena ženska osoba se u julu 2007. godine predstavila kao djevojka pod korisničkim imenom "Little Raindrop", te izmišljala strašne događaje i obmanjivala javnost.

Razvedena majka odrasle kćeri je tokom online chatova sa drugim internet korisnicima rekla kako ju je očuh držao zatvorenu u kući i fizički zlostavljao, pa su njeni zabrinuti online prijatelji prijavili slučaj lokalnoj policiji.

Chenova je uhapšena u nedjelju, a u pritvoru će biti zadržana još narednih deset dana, iako još nije optužena za izvršenje krivičnog djela. "Još uvijek raspravljamo o prikladnoj kazni, možda ćemo pokušati sa reobrazovanjem kroz rad", kazao je Wang.

Mnoge velike organizacije za ljudska prava već odavno pokušavaju uvjeriti Kinu da ukine sistem reobrazovanja kroz rad, jer takav sistem vlastima dozvoljava zatvaranje ljudi bez ikakvog suđenja.