Konkurs Electroluxa
0

Kako će izgledati kućanski aparati za 90 godina?

FENA
Electrolux Design Lab 2009., međunarodni konkurs za dizajn, pozvao je studente industrijskog dizajna iz cijeloga svijeta da kreiraju smjela rješenja za kućanske uređaje za sljedećih 90 godina.

Rok za prijavu radova je 31. maj.

Electrolux, globalni lider u proizvodnji kućanskih uređaja i uređaja za profesionalnu upotrebu, ove godine slavi 90-godišnjicu postojanja s prigodnom temom sedmog Design Laba: "Dizajn za sljedećih 90 godina".

Od studenata se traži osmišljavanje kućanskih uređaja koji će svojim promišljenim dizajnom pokazati na koji će način ljudi pripremati i pohranjivati hranu, prati odjeću i posuđe u sljedećih 90 godina.

Dizajnerske ideje trebale bi biti usmjerene na ključne potrebe korisnika, što znači da uređaji moraju biti prilagodljivi vremenu i prostoru, moraju pružati mogućnost edukacije i omogućiti individualizaciju.

Ograničen broj finalista bit će pozvan na završnu svečanost 24. septembra u Londonu, gdje će prezentirati svoje radove stručnome žiriju sastavljenom od najeminentnijih dizajnera i stručnjaka iz dizajna.