Velika očekivanja
6

Iznenada otkrivene fotografije: Pogledajte kako izgleda Googleov pametni telefon Pixel 6

B. T.
Pixel 6 (Foto: Jon Prosser)
Pixel 6 (Foto: Jon Prosser)
Iznenada je otkriven izgled novog Googleovog Pixel 6 pametnog telefona. U novoj ekskluzivi poznati tipster Jon Prosser tvrdi da su mu dostavljene stvarne fotografije ovog uređaja te otkriva da je izgled telefona vrlo uzbudljiv.

Tvrdi i da će Google odustati od "XL" u korist "Pro", što znači da će se novi telefoni zvati Pixel 6 i Pixel 6 Pro.

Ovo bi odvelo Google u korak s industrijskim trendovima, ali što je najvažnije, prema dostupnim podacima, mijenja se i dinamika. Naime, prije je Pixel XL bio samo veći telefon s istim specifikacijama. Da to sada neće biti slučaj, potvrđuje novi dizajn.

Pixel 6 (Foto: Jon Prosser)
Pixel 6 (Foto: Jon Prosser)

Pogledaju li se pažljivije fotografije, vidljivo je da manji Pixel 6 ima samo dvije kamere, dok Pixel 6 Pro ima tri. Specifikacije su za sada nepoznate, ali glasine o senzoru treperenja, koji bi omogućio bolje snimke u zatvorenom, uskladile bi se s novim vodoravnim rasporedom kamera, jer zauzimaju puno prostora.

Pixel 6 (Foto: Jon Prosser)
Pixel 6 (Foto: Jon Prosser)

Novi dizajnerski uradak je privlačan i praktičan i nadovezuje na ono što korisnici vole kod Nexusa 6P - dobra stabilizacija. Telefon pruža i poboljšano držanje kamere i smanjuje mogućnost da prsti "zalutaju" na fotografijama.

Okviri su također izuzetno tanki i simetrični na cijelom ekranu, iako je Pixel 5 ovdje već dobro obavio svoj posao. Ekran od 120 Hz također se čini vjerovatnim, mada - hoće li rebranding značiti da Google slijedi Apple kada ga pravi samo za "Pro modele"?

Uprkos nekim zabrinutostima, nema sumnje da je linija Pixel 6 sada najočekivaniji Googleov novitet od originalnog Pixela. Google već godinama "gazi vodu" u segmentu pametnih telefona, ali možda napokon imamo objašnjenje zašto. Svakako, rukavice su sada bačene i Google bi iPhoneu mogao isporučiti konkurentski proizvod kakav se očekivao kada je Pixel serija prvi put najavljena, piše Forbes.