Najinteresantnija aplikacija Siri
0

iPhone 4S je odličan mobitel, ali nije veliki napredak

Sarajevo-x.com
Najinteresantnija aplikacija na novom iPhoneu 4S je glasovna kontrola Siri. Ona predstavlja način komunikacije sa pametnim mobitelima, te pokreće funkcije na iPhoneu kao odgovor na "prirodni" ljudski govor.

Aplikacija Siri je zamišljena tako da ponudi informaciju o vremenskim uslovima ukoliko korisnik iPhonea postavi pitanje "Da li je vedro napolju?"

No, inovativna aplikacija neće uskoro potpuno zamijeniti ekrane osjetljive na dodir. To je korisna aplikacija, ali nije 100 posto pouzdana. Ukoliko znate da je vaš ekran pouzdan 75 posto, definitivno ćete se odlučiti za njegovo korištenje.

Na prvi pogled, iPhone 4S je gotovo identičan svom prethodniku. Razlika je u tome što je nešto brži u obavljanju funkcija. Isto tako, mnoge aplikacije funkcionišu putem interneta, tako da brzina procesora nije toliko važna. Veća brzina koju primjetite ovisi o vašoj mreži.

U budućnosti će različite aplikacije početi koristiti prednosti glasovne kontrole Siri i novog procesora A5, istog brzog čipa koji se nalazi u iPadu 2.

Kamera novog iPhonea 4S je naprednija u odnosu na iPhone 4. Fotografije su mnogo oštrije. Video također odlično izgleda, a aplikacije funkcionišu mnogo brže.

Aplikacija Siri zaista funkcioniše, ali nije pouzdana i precizna kao ekran osjetljiv na dodir, interfejs koji je Apple potpuno usavršio.

Dobra stvar je da prilikom odgovora na poziv jednostavno podignete mobitel, prislonite ga na uho i počnete pričati. Mnogo je jednostavnija za korištenje od sličnih funkcija koje imaju mobiteli rivalskih kompanija poput Samsunga. Samsungov Galaxy S II je potrebno pažljivo držati i polako i jasno govoriti kako bi njegova funkcija glasovne kontrole mogla funkcionisati, a to je nemoguće ukoliko se nalazite na cesti i u autobusu, objavioje Daily Mail.

Vezani članci