Zaluđenik za Entropijom
0

Igrač platio 335.000 dolara za virtuelno imanje

Sarajevo-x.com
Igrač Entropia Universea platio je 335.000 dolara za imanje na ovoj popularnoj online igri, što je vjerovatno najveći iznos plaćen za virtuelno vlasništvo ikada, piše magazin "Forbes".

Yan Panasjuk je protekle sedmice završio transakciju sa Jonom "Neverdie" Jacobsom, od kojeg je kupio veliki dio njegovog "Club Nevediea".

On je svih 335.000 platio iz svog džepa, a kako tvrdi, trebalo mu je mnogo truda da osigura dovoljno novca.

Panasjuk je ovom kupovinom oborio prethodni rekord u virtuelnim kupovinama koji je držao Buzz Erik Lightyear. On je u januaru za 330.000 dolara kupio Crystal Palace Space Station, također u Entropiji.

Panasjuk je 35-godišnji programer iz Bostona, rođen u Sovjetskom Savezu. Kako kaže, od svoje šeste godine bio fasciniran računarima, internetom i mogućnostima koje nude.

Prije deset godina je na preporuku prijatelja probao Entropiju i od tada je igra svakodnevno. Smatra je jedinstvenom na više načina, od stvarnog novca, grafike do šarolike zajednice.

Do sada je posjedovao skromno vlasništvo. Kazao je da je razlog njegove uplate želja da provodi više vremena u virtuelnom svijetu. Sedmično je u prosjeku provodio od 10 do 20 sati, a sada želi provoditi 40 do 60 sati sedmično.