Studio Fallen Tree Games
3

Igra The Precinct je poput nekadašnjeg GTA, ali gameri imaju ulogu policajaca

D. B.
Igra The Precinct je novi naslov iz studija Fallen Tree Games, koja gamere stavlja u ulogu policajaca u otvorenom svijetu sličnom onom u igri Grand Theft Auto.

Prethodno je Fallen Tree Games objavio igre za mobilne uređaje kao što su Highrise Heroes i Quell puzzle serija. The Precinct se čini kao duhovni nasljednik najnovije igre pomenutog studija, a to je American Fugitive iz 2019. godine, još jedna priča u otvorenom svijetu sličnog tipa.

U proteklih nekoliko godina iskustva otvorenog svijeta kao što je GTA, postala su rjeđa. Ubisoftova franšiza Watch Dogs je tiho došla do svog kraja nedavno kada je izdavač najavio da će akcioni avanturistički serijal zasnovan na hakovanju "završiti u ladici" nakon što naslov Watch Dogs Legion nije ispunio cilj uprkos interesantnom i jedinstvenom sistemu "igraj kao bilo ko". Dugogodišnji konkurent igri GTA-a, Saints Row, također je ukinut nakon što igra iz 2022. godine nije impresionirala ni gamere ni kritičare.

Srećom, manji neovisni studio Fallen Tree Games i dalje hrabro korača, a IGN je objavio trailer za igru The Precinct, koji stavlja gamere u ulogu policajca iz 1983. godine. U opisu se navodi da će gameri igrati igru kao policajac početnik koji istražuje smrt svog oca.

Izometrijska perspektiva kamere pomalo podsjeća na rane igre iz GTA franšize. Gameri će moći birati kako će obavljati hapšenja, da li će provjeravati ličnu kartu, tražiti predmete ili razgovarati s osumnjičenim u namjeri da dobiju informacije.

Trailer prikazuje intenzivnu potjeru helikopterom, što pokazuje da će gameri morati držati svjetlo reflektora usmjereno na automobil u bijegu. Također, moći će zatražiti trake sa šiljcima, blokade puta i podršku policijskih kombija. S druge strane, bit će akcije i na tlu uz pucnjavu i traženje zaklona.

Datum izlaska igre još uvijek nije objavljen, no poznato je da će se pojaviti na konzolama Xbox Serijes X i S te PlayStation 5, kao i na Epic Game Storeu te Steamu nešto kasnije ove godine.