Za fanove emisije
6

Igra "The Grand Tour Game" stiže na konzole PlayStation 4 i Xbox One

Klix.ba
Ljubitelji popularne automobilističke emisije "The Grand Tour" će imati način da i sami na neki način iskuse doživljaje voditelja jer će se uskoro pojaviti igra "The Grand Tour Game" namijenjena konzolama PlayStation 4 i Xbox One.

Igra će biti bazirana na emisiji, a igrači će moći voziti automobile iz treće sezone. Također, sadržavat će poznate lokacije iz emisije, uključujući testnu stazu Eboladrome.

"U igri sam ja, onaj koji pravi saobraćajne nesreće, kao i onaj spori. To je sve što trebate znati. Ako ste oduvijek željeli doći na cestu s nama, ovo je najbliže tome, osim ako ne namjeravate oteti Jamesa i ukrasti njegovo lice", izjavio je voditelj Jeremy Clarkson.

"Ako ste ikada poželjeli raditi moj posao, sada to možete činiti. Naravno, ne doslovno, radi se samo o igri, tako da vas molim da ne rovite po mojim ladicama", dodao je voditelj James May.

"Živim na selu, tako da sam impresioniran svime što radi na struju. Moram priznati da je igra briljantna, posebno ekran podijeljen na četiri dijela", riječi su voditelja Richarda Hammonda.

Igru će moći istovremeno igrati četiri igrača zahvaljujući dijeljenju ekrana.

Igra će biti predstavljena uskoro, ali tačan datum nije objavljen.