Vrijeme je za novi tablet
0

FOTO+VIDEO / HP predstavio TouchPad kao rivala Appleovom iPadu

Sarajevo-x.com
Kompanija HP je u srijedu predstavila svoj novi tablet kompjuter u nadi da će biti dostojan rival Appleovom iPadu, piše Daily Mail.

Tablet kompjuter TouchPad posjeduje ekran veličine 24 cm, kao i webOS operativni sistem. Kompanija HP se nada da na tržištu ima mjesta za još jednu softversku platformu, ali to je zapravo rizik jer su se pojavile vijesti da bi Nokia mogla prestati koristiti svoj softver i zamijeniti ga Googleovim Androidom.

Na 44. sajmu International Consumer Electonics u Las Vegasu, predstavljeno je niz novih tablet kompjutera koji će pokušati dostići fenomenalni uspjeh Appleovog iPada.

Težina TouchPada iznosi 600 grama, a opremljen je brzim dual-core Qualcomm čipom, podržava videopozive i Adobeov Flash softver.

Kompanija HP će model sa Wi-Fi konekcijom plasirati na tržište do ljeta, a model koji podržava 3G mrežu krajem 2011. godine. Kompanija Palo Alto iz Kalifornije je najavila dva pametna telefona, Veer i Pre 3, oba bazirana na webOS softveru. HP planira prodati oko milijardu uređaja sa webOS softverom u 174 zemlje svijeta.

Vezani članci