Tehnologija
0

"Halo 3" konačno u prodaji

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
"Halo 3", jedan od najiščekivanijih naslova u historiji video igara pušten je u prodaju u ponedjeljak tačno u ponoć širom SAD-a, Australije i Novog Zelanda, a od utorka moći će se kupiti i u Velikoj Britaniji. Nova igra namijenjena za igraću konzolu Xbox 360 predstavlja glavno oružje kompanije Microsoft protiv Sonyja i Nintenda na rastućem tržištu igraćih konzola.

Ponoćnom lansiranju video igre "Halo 3" u New Yorku prisustvovalo je oko 500 obožavatelja video igara, a u utorak, tačno u ponoć, više od 1.000 prodavnica širom Velike Britanije otvorit će svoja vrata nestrpljivim kupcima. U ranim večernjim satima bit će održana i "premijera" video igre "Halo 3" u kino dvorani Imax u Londonu.

Iz Microsofta se nadaju zaradi od 140 miliona dolara u prvom danu prodaje, što bi svakako premašilo zaradu bilokojeg filma ikada u prvom danu prikazivanja.

U intervjuu za Reuters, potpredsjednik kompanije Microsoft Game Studios, Shane Kim, je izjavio kako će "Halo 3" osigurati značajan porast prodaje konzole Xbox 360 i pretplata na Xbox Live za novogodišnje praznike, te kako je uspjeh ove video igre ključan za tržište igraćih konzola gdje je konkurencija izuzetno jaka.

Prva dva naslova ove video igre prodana su u više od 15 miliona primjeraka,a ovo je posljednji naslov naučnofantastične trilogije u kojoj glavnu ulogu ima supervojnik, Master Chief, koji ima zadatak da spasi čovječanstvo od vanzemaljaca poznatih kao Conventi.