Cyber War
0

Hakeri ukrali 90.000 e-mail adresa američke vojske

FENA
Svjetski hakeri ušli su u pravi cyber rat s američkom vojskom. Hakerska grupa Anonymous objavila je email adrese i šifre čak 90.000 vojnih djelatnika američke vojske, u globalnoj hakerskoj kampanji "Anti Sec", koja je usmjerena prema razotkrivanja manjaka sigurnosti na serverima visoko rangiranih kompanija i organizacija, prenosi RT.

Anonymous se i ironično "obratio" firmi Booz Allen Hamilton, koju je unajmila američka vlada, rekavši kako jedva da imaju nekakve sigurnosne mjere postavljene na servere.

"Imate sigurnosnu politiku? Zatečeni smo, jer je nismo primijetili", napisala je hakerska grupa Anonymous u poruci na svojem Twitter korisničkom računu.

U srijedu je Anonymous putem Twittera dodao i "sol na ranu" pomenutoj firmi objavivši kako su im pale dionice na berzi za 2,3 posto zbog sigurnosnih propusta, koji su rezultirali krađom 90.000 e-mail adresa i šifri vojnog osoblja.

Među tim adresama nalaze se lični podaci djelatnika US CENTCOM-a SOCOM-a, američkih marinaca, američkog ratnog zrakoplovstva, ureda za državnu sigurnost i State Departmenta.

"Dobili smo pristup čitavom blagu informacija zakopanom na otocima vladinih agencija, unajmljenih firmi od države i sumnjivih kompanija", istaknuli su hakeri Anonymousa.

Sveukupno su skinuli četiri gigabajta koda prije nego li su ga izbrisali sa servera Booz Allen Hamiltona.