Tehnologija
0

Google priprema konzolu i sat na Androidu

Klix.ba
Googleovi smartphonei i tableti Nexus učvrstili su ovu kompaniju na tržištu Android uređaja. Sada Google planira da se uhvati u koštac i sa tržištem konzola za videoigre.

Wall Street Journal piše kako Google svojim nenajavljenim proizvodom želi parirati Appleovom nenajavljenom proizvodu u narednim godinama. Google Inc. razvija konzolu i sat pogonjene operativnim sistemom Android, a kompanija pokušava proširiti svoj softver dalje od smartphonea i tableta. Također, predviđa se i nova verzija nikada zvanično objavljenog media streamera Nexus Q.

"Ovaj internetski div nada se da će uređaje samostalno dizajnirati i prodavati, a barem jedan od njih bi trebao izaći ove jeseni", naveli su izvori bliski Googleu, a prenosi Wall Street Journal.

Google će svakako biti u trendu sa svojom konzolom, budući da su konzole bazirane na Androidu već postale pravi hit. Kickstarterova Ouya prodaje se po cijeni od samo 99 dolara, a uskoro joj stiže konkurencija u vidu GameStick, Gamepop i Project M.O.J.O., kao i Nvidijin Project Shield.

Zvanična Android konzola mogla bi biti poprilično loša vijest za ove uređaje, iako je moguće da će je proizvesti jedan od njihovih proizvođača. Ipak, Google zapravo cilja na Apple i njihovu Apple TV. Konzola na Androidu neće predstavljati neku veliku prijetnju velikim igračima poput Microsoftove Xbox One, Sonyjeve PlayStation 4 ili Nintendove konzole Wii-U.

Vezani članci