Počinje 27. augusta
7

Epic Games najavio sezonu Fortnitea s Marvelovom tematikom, problem za korisnike iOS-a

D. B.
Sljedeća sezona popularne igre Fortnite, koja počinje 27. augusta, predstavljat će saradnju s Marvelom.

Epic Games je objavio teaser kojim najavljuje sezonu s Marvelovom tematikom, ali zbog nesuglasica kompanije i Applea zbog pravila App Storea, Epic trenutno ne može ponuditi nadogradnju Fortnitea za iOS. To znači da korisnici iPhonea i iPada neće imati priliku uživati u novoj sezonu ukoliko se ne riješi situacija između Epica i Applea.

Apple je izbacio Fortnite s App Storea 13. augusta nakon što je Epic dodao direktni sistem plaćanja u svoju igru, a to se kosi s pravilima App Storea. Uslijedila je tužba Epica, koji je potom u igri prikazao i parodiju na jednu od Appleovih najpoznatijih reklama, a potom je saopćio korisnicima iOS-a da neće moći igrati narednu sezonu jer je Apple povukao Fortnite s App Storea.
Saradnja Fortnitea i Marvela neće biti prva za ove dvije kompanije. Marvelovi likovi su se pojavljivali i ranije u Fortniteu, postojali su modovi prošle i pretprošle godine na temu Avengersa, a brojni skinovi Marvelovih heroja su također biti dostupni uključujući likove Black Widow, Star/Lord, Deadpool, Capitain America i X-Force ekipu koju čine Cable, Psylocke i Domino. Vidjeli smo i DC Comicsove likove među kojima su Aquaman, Batman, Catwomen i Harley Quinn. Od novembra će Epic prodavati skonove Jokera i Poison Ivy.