Ideja švedskog grofa
13

Društvena mreža za bogate će biti pokrenuta 27. augusta

Klix.ba
Pionir na polju društvenih mreža, švedski grof Erik Wachtmeister, je došao na ideju o još jednom ambicioznom projektu – društvena mreža kojoj se može pristupiti samo preko pozivnice i koja je namjenjena za džetsetere i bogataše.

Društvena mreža BestofAllWorlds će biti pokrenuta 27. augusta ove godine, a svim svojim korisnicima će omogućavati druženje sa osobama iz istih ili sličnih društvenih slojeva.

Mreža je zamišljena i kao koristan vodič za sve one koji imaju nameru posjetiti neki glamurozni događaj u društvu drugih imućnih ljudi.

Wachtmeister je obećao da će njegova mreža imati mnogobrojne i raznovrsne filtere kao i pouzdane informacije. On se nada da će bogata klijentela privući i oglašivaće koji promovišu luksuzne proizvode, ako što su jahte, satovi i pića. Pored reklama, profit će se dobijati i od serivsa za rezerviaciju hotelskih soba i restorana.

Tokom prvog mjeseca na stranici neće biti reklama. Wachtmeister je skoro cijeli projekat finansirao sam, uz malu pomoć člana saudijske kraljevske porodice i privatnih investitora iz Amerike i Evrope.