Tehnologija
0

Dronovi za dostavu više će biti poput konja nego automobila

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Dopredsjednik tvrtke Amazon Paul Misener kazao je da će dronovi, koji će služiti za dostavu u budućnosti, više asocirati na konje nego na automobile današnjice.

Ovu svoju izjavu u intervjuu za Yahoo Misener je obrazložio usporedivši reakciju konja i automobila koji naiđe na zapreku na putu.

"Ukoliko imate drvo kao zapreku u svom dvorištu i želite uništiti automobil, jednostavno se zaletite i udarite u drvo i to je lako izvodljivo. No pokušajte natjerati konja dok jašete da udari u drvo. To je nemoguće. Naši dronovi za dostavu će uz pomoć senzora za osjećaj prepoznavati i zaobilaziti zapreke i neće udarati u drveća, te će jasno održavati putni smjer do glavnog cilja odnosno kupca", dodao je Misener.

Amazon trenutno izrađuje nekoliko varijacija prototipova drona, koji će biti korišteni za dostavu na različitim lokacijama i koji će biti prilagođeni različitim sredinama i klimatskim uvjetima.

"Naši kupci u Americi žive u različitim urbanim i ruralnim sredinama s različitom klimom. Jedni žive na selima i farmama dok drugi žive u predgradskim područjima i velikim metropolama, gdje se nalaze velike zgrade i neboderi. Za one koji žive u kućama, u ruralnim područjima, dostava će se vršiti spuštanjem paketa u dvorište kupca, ukoliko ne budu prisutni kući kada ih dron pozove, no još uvijek radimo na načinu isporuke za one kupce koji žive u stanovima velikih zgrada i nebodera", kazao je Misener.