Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Al ih Microsoft dočeka raširenih ruku. Možete misliti u šta će se pretvoriti ovaj model AI bez uposlenih i vodstva :D. Sad ćemo da vidimo koliko je ova stvar opasna,
Prica se da neki seljober iz nekog zaseoka srednje bosne zna sve o ukrajini, rusiji, hamasu, o ovome ...sta god...dozivljava vizije na putu do rijeke kad krene da baci smece
porijeklo lika bi moglo otkriti taajnusta se desilo!
“Tako su četiri osobe koje su dobro poznavale Altmana i posao dostigle prijelomnu tačku takve ozbiljnosti da su odmah krenule u akciju…” sta je pisac htio reci?
Ja citao 3 puta i odustao, kontam kasno je pa mozak trokira. Ipak nije do mene.
Zato što je lagao kao bot što ga je sam napravio.
Ilja Sutskever je jedini razlog zasto je Elon Musk osnovao fondaciju Open AI. Znastveni radovi ovog genijalnog pojedinca iz oblasti neuronskih mreza stvorili su komercijalni proizvod ChatGPT . Kao sto se nekada vodila bitka za exploataciju nalazista nafte sada se vodi pravi rat za (komercijalnu) dominaciju na polju AI.
Još jedam koji pokušava biti pametan.Mask nije osnovao fondaciju OpenAI jer fondacija ne postoji.OpenAI je osnovalo 12 ljudi a jedan je i Mask.Sutskever nije jedini radio na neuronskoj mreži već sa dva naučnika zajedno radili na tome.Alex Krizhevsky je jedan od njih i proizvod je AlexNet prodat Google.Ne širi neznanje.