Noviteti iz Applea
0

Danas predstavljanje novog iPhonea?

Sarajevo-x.com
Prema pisanju američkih i britanskih medija, na današnjoj konferenciji kompanije Apple u San Franciscu navodno bi trebao biti predstavljen novi iPhone, popularni smartphone ove kompanije koji je od 2007. godine prodan u više od 21 milion primjeraka širom svijeta.

Fotografije i specifikacije novog iPhonea procurile su na internet preko vikenda, a izvršni direktor Applea, Steve Jobs, navodno će prisustvovati današnjem predstavljanju iPhonea iako je već neko vrijeme na bolovanju.

Novi iPhone navodno ima 3.2 megapikselnu kameru (prethodnici imaju 2-megapikselnu) i kompas, ali više detalja još nije poznato.

Isto tako, Apple možda neće predstaviti samo jednu verziju svog novog iPhonea, već dvije, a medijima su kružile priče da se možda radi o predstavljanju nekog drugog gadgeta ove kompanije, kao što je novi iPod ili čak nova verzija smartphonea. Apple bi mogao predstaviti i model iPhonea kapaciteta 4GB koji će se prodavati po 99 ili 149 dolara.

Kad je Apple prvi put predstavio iPhone ovom smartphoneu nije bilo konkurencije, no prije nekoliko dana predstavljen je i dosad najozbiljniji rival iPhoneu, Palm Pre-ov 'The Pre'.