Dva noviteta
44

Counter-Strike: GO je odsad besplatna ima novi battle royale mode

Klix.ba
Popularna igra Counter-Strike: Global Offensive je sada besplatna za igranje, a s tom promjenom su developeri kompanija Valve i Hidden Path Entertainment su dodali i novi battle royale mod.

Novi mod se zove Danger Zone te igrač može ući u meč sa još maksimalno 18 igrača, a posljednji preživjeli odnosi pobjedu.

Danger Zone battle royale mod počinje kao i sve ostale igre u ovom žanru poput Fortnitea i PUBG-a gdje igrači padaju na mapu koja se povremeno smanjuje. U slučaju igre CS: GO se ta mapa zove Blacksite te igrači moraju tragati za oružjem i ostalom opremom.

Dronovi također bacaju pakete koji mogu biti korisni tokom igre, slično kao što je slučaj s ostalim battle royale igrama. No, osim međusobne borbe do smrti, igrači mogu obavljati različite misije i spašavati taoce te tako zaraditi novac kada se igra završi.

Meč traje oko 10 minuta, a igrači mogu igrači sami ili napraviti tim od dva ili tri igrača. Svaki igrač ima i nešto više energije.

Igra je ranije koštala 15 dolara, tako da bi sada kada je besplatna mogla privući više igrača koji žele igrati ovakve pucačine.

Igrači koji već posjeduju igru će dobiti besplatan upgrate na Prime Status, što je premium nivo koji je inače koštao dodatnih 15 dolara.