Dobra vijest za gamere
39

Counter-Strike 2 dostupan kao besplatna nadogradnja igre CS:GO

D. B.
Kompanija Valve je predstavila Counter-Strike 2, igru o kojoj se dugo špekulisalo te koja je najavljena u martu, a sada je konačno zamijenila igru Counter-Strike: Global Offensive kao potpuno besplatna nadogradnja.

Igra koristi Valveov Source 2 engine, što je rezultiralo oštrijim teksturama, realnijim osvjetljenjem i novom geometrijom. Iz kompanije kažu da su razdvojili mape u tri kategorije. Touchstone mape su klasične scene s "čvrstim temeljima", koje su uglavnom nepromijenjene tako da igrači mogu provjeriti fundamentalne promjene gameplayja. Upgrade mape se fokusiraju na Source 2 osvjetljenje za realističnije odraze i materijale. Konačno, Overhaul mape su potpuno obnovljene te pokazuju mogućnosti Sourcea 2.

Dimne granate će također izgledati realističnije jer je Valve promijenio način na koje funkcionišu, čineći ih dinamičnijim.

"Sada ne samo da svi igrači vide isti dim bez obzira na položaj, nego taj dim ima interakciju s okolinom na različite načine. Dim reaguje na osvjetljenje i raste ispunjavajući prostor na prirodan način. Oblik oblaka dima mogu promijeniti meci i granata", saopćeno je iz Valvea.

Counter-Strike 2 podržava i sub-tick ažuriranja, što znači da će server obraditi radnje igrača između primarnih ažuriranja (64Hz). To će omogućiti serverima da "prepoznaju" trenutak kad zapucate iz oružja ili bacite granatu, što će rezultirati boljim odzivom.

Counter-Strike 2 je besplatna nadogradnja za CS:GO na Steamu, a sva kozmetika prikupljena u staroj igri automatski će se prenijeti u novu.

Vezani članci