Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
dzaba mu, ja na benchu dizem 120, haaa nemam pojma sta sam htio reci
da si jači od njega
Edi Rama kupuje ne pita za cijenu😂
Ovaj i Haradinaja more nosati iznad Marakane ☺
Tri mjeseca? Vidi se da nemate pojma kako R&D funkcioniše.
Može da ponese kontejner zastava he he
eee divi ti to, oni izumise helikopter bez sjedista...
Nazivaju nesto dronovima sto vise lici na helikopter bez pilota ..
sad kad ga siptari skinu bice svasta
Pa ga puste u slobodnu prodaju, pa on dodje u ruke terorista bilo gdje u svijetu, pa eto mombe od 200kg na stadion sa 80.000 ljudi... Ne kontam čemu ova letjelica.
Zbog mogucnostima prijevoza tereta. Zasto ce slati dron u grad kad ima obicni prijevoz sa kamionem? Zar nije bolje da leti na mjestima gdje tesko doci sa obicnim vozilom, recimo planine itd.
@K0nj tacno covjece. Vidis, to nisam konto...
Dok koga ovi propeleri ne prikolju
Taman nam ovaj treba za evakuaciju iz BIH.
Cudno kako se ova vrsta tehnologije pocela kasno razvijati ... od kad postoje avioni na daljinski pa sigurno 30 godina, a dronovi eskalirali u zadnjih 7-8 god.
Dronovi u sebi imaju kompleksne senzore, ziroskope, autopilot i jos brdo elektronike sto im omogucuje da imaju stabilan let. Sva ta tehnologija je bila izrazito skupa sve do posljednjih desetak godina kad je nastupila revolucija mobilnih telefona. To je ucinilo gore navedenu elektroniku dosta jeftinijom i dostupnijom tako da je i popularnost ovih letjelica naglo skocila. Avion na daljinski ima samo propeler i par kontrola koji se nalaze na krilima i on leti stabilno bez dodatnih.
Mislim da je naftni lobi