Tehnologija
0

Bježi dok si mrtav: Manhunt

Klix.ba
Igra koja je proglašena kao jedna od naj-kontraverznijih u godini dolazi uskoro nakon PS2 verzije i na PC i Xbox. Manhunt od firme Rockstar Games dolazi uz litre krvi i slomljenih udova.

"Ubili su Cash-a. Sada hoće da ga ponovo ubiju" je reklamni slogan igre, i prilično obuhvata radnju igre. Vi ste James Earl Cash, ubica osuđen na smrtnu kaznu. Nakon što vas prividno ubiju se budite u sobici i dobijate instrukcije da bježite.

Ukoliko uspijete pobjeći iz gigantskog kompleksa punog ubica koji čekaju da vas dovrše, osvojiti će te slobodu i mnogo novca. Sva dešavanja posmatraju bogati gledaoci, koji stavljaju opklade u vašu korist ili obrnuto.

Koncept je već malo moralno upitan, ali kada je princip igre u pitanju, morbidnost se ističe u punoj pari. Suštinski se linearno borite u trećem licu protiv mnogo, mnogo neprijatelja koristeći razna oružja. Stepen brutalnosti pri ubijanju istih je na granici dobrog ukusa.

Nakon enormnog uspjeha igre na PS2 konzoli, krajem aprila izlaze i PC i Xbox verzije samoprozvanog "psihološkog horora". Posjetite zvanični site ovdje.

Neshill Gaming Area