Promijenio tim
38

Bh. gamer Nikola Kovač napustio FaZe Clan i potpisao za G2 Esports

D. B.
Bh. profesionalni gamer Nikola Kovač, poznatiji kao NiKo, napustio je tim FaZe Clan te je potpisao za CS:GO tim G2 Esports.

NiKo je svoj rastanak sa FaZe Clanom potvrdio na društvenoj mreži Instagram.

"Nakon tri i po godine u FaZe Clanu došao je kraj. Sa suzama u očima moram reći 'zbogom' svima koji su bili blizu tokom mog vremena u FaZeu, svim igračima s kojim sam igrao, osoblju koje je uvijek bilo uz mene te fanovima koji su nas podržavali tokom ovog perioda. Bila je ovo 'divlja vožnja' s mnogo uspona i padova, mnogo lijepih uspomena koje ću čuvati zauvijek. Šteta je što nismo donijeli veliki trofej tako legendarnoj organizaciji, ali niko ne žali za tim više od mene. Možda sam iznevjerio neke od vas svojom odlukom, ali vjerujem da je ona najbolja za obje strane. Duga je lista igrača s kojim sam igrao u FaZeu, želim se zahvaliti svima, posebno Rainu i RobbaNu koji su bili uz mene otkako sam došao u FaZe. Aktuelnom timu želim puno sreće u budućnosti, hvala svima, volim vas", napisao je Kovač u svom postu.

Brojni fanovi su reagovali na njegov post te su ga izdvajali kao najboljeg igrača u FaZeu.
NiKo će karijeru nastaviti u CS:GO timu G2 Esports s kojim je već potpisao ugovor, a pridružit će se svom rođaku Nemanji Kovaču poznatijem kao huNter. Kapiten tima je Nemanja nexa Isaković.
Vezani članci