Komentari (2)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fenomenalni su i Air i Pro ali iduce godine cemo gledati pravi sudar ARM procesora kada se pojave laptopi sa Snapdragon X Elite (ser 3) procesorima . Nekako je 2020 u svemu bila revolucinarna za ARM ali 2024 doci ce do konkretizacije ARM plaforme za Windows. Ona vec postoji ali tek Snapdragon ce pokazati postoji li prava konkurencija Apple Silicon M1/M2/M3 procesorima.
Na Windowsu je problem softver. Apple je mogao odbaciti backwards compatibility i forsirati developere da urade update ako zele koristiti platformu. Na Windowsu je to puno ozbiljniji proces za uraditi, a uostalom njihova emulacija je katastrofa. Ja ne vidim da ce Microsoft biti u nekoj igri, mozda kroz 5-10 god. ali Apple trenutno dizajnira chipove i softver za isti, a to ce bit jako tesko premasiti. Kako god, zdrava konkurencija je najbolja za krajnjeg potrosaca.