Tehnologija
0

Apple otvorio prodavnicu sa 1.000 aplikacija za Mac

Sarajevo-x.com
Kompanija "Apple" je napokon pokrenula prodavnicu aplikacija za Mac, uslugu koja Mac kompjuterima donosi iskustvo iTunesa.

Kako piše "Telegraph", prodavnica "Mac App Store" je otvorena u četvrtak i dostupna je kupcima iz 90 zemalja. Sadrži više od 1.000 aplikacija. Prodavnica aplikacija za iPhone je imala 800 aplikacija kada je otvoreno 2008 godine.

"Mislimo da će se korisnicima svidjeti ovaj inovativni način da otkriju i kupe aplikacije", rekao je "Appleov" direktor Steve Jobs tokom konferencije za novinare.

Prodavnica aplikacija za Mac pojednostavljuje proces instalacije i upravljanja aplikacijama uklanjajući potrebu korisnika da otvaraju foldere, premještaju fajlove, a bit će pošteđeni i stalnih podsjetnika o novim nadogradnjama. Neke od "Appleovih" aplikacija su već dostupne, uključujući iWork i iLife, "Appleov" softver za fotografije, video i muziku.

Mnoge aplikacije su već poznate korisnicima Maca, uključujući softver Things koji služi kao organizer, kao i blogging program MarsEdit. Zvaničnici "Applea" se nadaju da će prodavnica privući proizvođače koji su dizajnirali aplikacije za iPhone, iPod touch i iPad, a koje su se pokazale uspješnim. Korisnici iPhonea će biti zadovoljni kada vide poznate nazive kao što je igra Angry Birds, koja je već najprodavanija aplikacija u prodavnici.

Vezani članci