Stiže naredne godine
67

Apple iPhone 16 Pro Max će imati Super Telephoto periskopsku kameru

D. B.
Appleova iPhone 15 serija još nije stigla na tržište, ali se uprkos tome već priča o nasljednicima, posebno o iPhoneu 16 Pro Max koji stiže u septembru 2024. godine.

Smartphone će imati jednu unikatnu karakteristiku, a to je "Super Telephoto" periskopska kamera. Čini se da se oznaka odnosi na kamere s žarišnom daljinom većom od 300 mm, a to će biti pravi podvig inžinjeringa s obzirom na to da trenutni iPhone ima "mizernih" 77 mm na svom, istina neperiskopskom zumiranju.

U septembru stiže iPhone 15 Pro Max s kojim će debitovati periskopska kamaera, dok će iPhone 16, koji stiže naredne godine, također imati periskopsku kameru, ali ne pomenutu "Super Telephoto". Očekuje se da će iPhone 16 Pro koristiti periskopsku kameru modela iPhonea 15 Pro Max, dok bi iPhone 16 Pro Max imao još napredniji sistem.

Super Telephoto kamere se često koriste za fotografisanje sportskih događaja i priorode, a interesantne su i za portrete s tim da fotograf treba biti dovoljno daleko od subjekta.

Isti izvor tvrdi da će glavna kamera iPhonea 16 Pro Max imati 12 posto veći senzor (1/1.14 inča) u poređenju s iPhoneom 14 Pro Max (1/1.28 inča).

Appleov iPhone 15 Pro Max bi trebao zadržati hardver svog prethodnika.

Vezani članci