Stiže ove godine
3

Apple i Goldman Sachs pripremaju novu kreditnu karticu

Klix.ba
Wall Street Journal piše da kompanija Apple i američka multinacionalna investicijska banka Goldman Sachs zajedno pripremaju novu kreditnu karticu koja će se pojaviti ove godine.

Kreditna kartica će biti usko vezana za iPhone, a korištenjem Apple Walleta će vlasnici kartice moći postavljati ciljeve potrošnje, pratiti nagrade za kupovinu i upravljati stanjem svog računa. Korisnici će također dobijati nazad 2 posto novca od većine kupovine, a moguće je da će bonusi biti veći u slučaju kupovine Appleovih proizvoda i usluga.

Novu kreditnu karticu će prvi testirati uposlenici Applea za nekoliko sedmica, a kartica će koristiti Mastercardovu mrežu plaćanja.

Ovo partnerstvo je velik korak za obje kompanije.

Kompanija Apple se nada da će joj nova kartica omogućiti povećanje dijela zarade koju prikuplja prodajom aplikacija i multimedijalnog sadržaja. Apple dobija i dio transakcija koje se obavljaju putem Apple Pay usluge tako da već zna koliko može zaraditi od nove kreditne kartice.

Ovo će za Goldman Sachs biti prva kreditna kartica jer je kompanija prilično nova kada je riječ o potrošačkom bankarstvu. Prije tri godine je pokrenula Marcus, online potrošačku uslugu bankarstva.

Vezani članci