Tehnologija
0

Apple će se fokusirati na stabilnost i uklanjanje bugova sa novim iOS-om 9

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kako u Appleu svake godine objavljuju novi iOS, tako dođe i do čestih propusta koji bi trebali biti uklonjeni sa novim iOS-om 9. Novi operativni sistem će optimizirati iskustvo korisnika na mobilnim aparatima koje Apple razvija već godinama.

Inžinjeri u Appleu su se posebno posvetili ovom problemu kao i održavanju stabilnosti i jačanju karakteristika novog operativnog sistema. Prioritet je izgleda da novi iOS bude brži i pouzdaniji nego što je danas.

Navodno, dodatno se radi i na smanjenju prostora potrebnog za instalaciju nadogradnja iOS-a. Instaliranje novog iOS-a na Apple uređaj često zahtjeva brisanje dosta sadržaja i aplikacija iz sistema.

Ova kompanija još uvijek prodaje telefone i tablete sa 16 GB kapaciteta što je očito premalo prostora za većinu korisnika.

Ovo nije prvi put da se Apple odlučio koncentrisati na unaprjeđenje onoga što već postoji umjesto na izmišljanje novih stvari.

Sličnu sudbinu doživio je OS X Snow Leopard, izdanje za desktop Mac operativni sistem, kod kojeg su u prvom planu stabilnost i optimizacija, dok su ostale aplikacije i dodaci od prethodnog izdanja OS X Leopard.

Vezani članci