Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vezano za naslov.. I mac je pc
Nije
100%
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vec postoji BlueStacks aplikacija za windows,koja emulira android uredjaj i mozes aplikacije da koristis
sad se sjetio microsoft da win10 bude free sad ga pusi samo se ceka android za pc
jbg hoce i oni da zarade :D
tako ce ti i biti ;)
Pa ima Android emulator..
Windows treba izbaciti metro sucelje tj. ove kockice koje zbunjuju korisnika, ne razumijem zbog cega su odustali od klasicne ikonice kad su je imali jos od XP-a mozda i ranije, kada bi malo pojednostavili Windows mobile vjerovatno bi programeri vise radili na tom operativnom sistemu tj. imao bi veci udio na trzistu i nebi imali potrebu da koriste google play.
To i još ako budu kompaktibilne aplikacije s androidom ja mslm da bi se jako brzo vratili u vrh.
Nikad se nece vratiti ako budu ovisni o googlu, oni trebaju napraviti opcijama pristupacniji telefon, malo dotjerati dizajn jer svaki Microsoftov mobitel izgleda kao lizalo, ako iOS i Android imaju ikonice, XP ima ikonice to znaci da najzastupljeniji operativni sistemi imaju ikonice, zbog cega onda Windows mobile bjezi od ikonica ako vidimo da je to najednostavniji nacin upravljanja, lakse upravljanje telefonom znaci veci broj korisnika stim ide i veci broj programa tj. programera, ima jedna stvar koja ih moze izvuci, ako naprave na svom operativnom Adobe flash player mogli bi pokupiti dobar dio kolaca, imati Office, Adobe reader i flash player na telefonu je ono sto treba svakom poslovnom covjeku, tada bi Windows phone postao alat za biznis a Android i iOS bi bili igracka za tinejdzere. Vidjecemo, kako vrijeme ide tj. kojom se brzinom smanjuju procesori moglo bi doci vrijeme da na telefonu imamo pravi Windows sa laptopa ili dektop racunara.