Idealno za prve korake
53

Svijet IT-a ne poznaje granice: Besplatne radionice programiranja za djecu i mlade širom BiH

Coding Giants BiH
Coding Giants BiH
Upis na četvrto izdanje besplatnih radionica programiranja "Code with Giants" za djecu i mlade je u toku! Pridružite im se u periodu od 11. do 19. februara 2023. godine, online ili u njihovoj učionici u Sarajevu.

Škola programiranja Coding Giants Bosne i Hercegovine organizuje četvrto izdanje besplatnih radionica programiranja za djecu i mlade od 7 do 19 godina, online i uživo na njihovoj novoj adresi Porodice Ribar 2 u Sarajevu (Osnovna škola Hrasno).

Online radionice se održavaju 18. i 19. februara 2023. godine, a upisati se mogu djeca i mladi iz cijele BiH. Besplatne radionice programiranja uživo, u njihovoj učionici u Sarajevu, se održavaju u periodu od 11. do 18. februara, a broj dostupnih mjesta na nastavi uživo je ograničen.

Tokom besplatnih radionica, djeca od 7 do 12 godina će kreirati svoje prve igrice u okruženju Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći osnovna znanja o programskim jezicima C# i /ili Python. Tema ovogodišnjih besplatnih radionica je sigurnost na internetu/cybersecurity, te će učesnici, osim osnova programiranja, učiti pravila sigurnog korištenja interneta i važnosti neprobojnih lozinki.

Za detaljnije informacije posjetite web stranicu www.codinggiants.ba ili pozovite na broj +387 61 444 888. Provjerite kurseve i pridružite se timu divova. Požurite jer je broj mjesta ograničen!

Coding Giants BiH
Coding Giants BiH

Programiranje dostupno svima

Iz škole su istakli kako besplatnim radionicama programiranja "Code with Giants" žele pokazati da programiranje ne poznaje granice - sva djeca sa prostora BiH mogu, bez obzira na mjesto stanovanja, godine ili spol, naučiti osnove programiranja i sa njima programirati svoju prvu igricu ili aplikaciju.

Besplatne radionice su ujedno i idealna prilika da uvedete svoje dijete u svijet IT-a i provjerite da li ima interesa za učenje programiranja. Ukoliko interes i volja postoje kod vašeg djeteta, možete izabrati jedan od dostupnih kurseva programiranja u našoj školi – upis je u toku, a nastava počinje u sedmici od 27. februara.

Škola Coding Giants BiH pitala je svoje učenike šta misle o njihovim radionicama programiranja, a kako je to izgledalo, možete pogledati na sljedećem videozapisu.

Zašto izabrati Coding Giants BiH?

Kroz različite aktivnosti, preko 1.600 djece iz BiH je već učestvovalo na različitim programima Coding Giants škole programiranja, a ono po čemu se razlikuju od drugih škola programiranja je između ostalog:

  • Ruše predrasude da je programiranje teško i dosadno - nastavni plan i program po kojem škola radi je prilagođen uzrastu djece, a zasniva se na idealnoj kombinacije učenja i zabave, što čini njihove programe podjednako zabavnim i korisnim;
  • Imaju najbolji tim nastavnika programiranja - tim nastavnika u ovoj školi čine profesionalni programeri i profesori po struci, a koje veže strast za programiranjem i stvaranjem novih vrijednosti, i koji nestrpljivo čekaju da svoje znanje i iskustvo, te iskustvo rada u IT struci u domaćim i stranim IT kompanijama, podijele sa svojim učenicima;
  • Dostupnost i fleksibilnost pri izboru termina koji najviše odgovaraju potrebama vaše porodice.

Pridružite nam se da se zajedno igramo, učimo i programiramo!