Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Još samo da se istraži jedna sitnica: Koliki je rok trajanja ljudi koji žive unutar ovih materijala koji se koriste za 3D printanje?
Prije 50 godina su građevinari u Jugi pravili zgrade u fabrikama a sklapali na licu mjesta. Poznati sistem "Žeželj" primjenjivao se u Vranici iz Sarajeva decenijama. Danas djeca misle da je svijet nastao kada su se oni rodili.
U pravu si. Prefabrikovani konstruktivni elementi koji kada se sklope čine potpuno konstruktivno završen objekat. Znači zidovi, stropovi, stubovi grede, stepeništa, dimnjaci, mokri čvorovi sa keramikom i sanitarijama i instalacijama. Nije bio problem dodati i zanatske radove i imati stan potpuno završen stan po sistemu ključ u ruke.
TMZ (tvornica montažnih zgrada) imala je kapacitet proizvodnje od 20.000 stambenih jedinica za godinu. Cilj proizvodnje prefabrikovanih elemenata je bio da građevinska sezona traje 365 dana u godini, jer je izvođenje građevinskih radova otežano u zimskom periodu. Taj projekata se pokazao kao genijalan na prostoru Jugoslavije koja je bila dovoljno veliko tržište. Danas u cijeloj BiH se izgradi 2.000 stambenih jedinica, što je bio plan jedne predratne firme na području Sarajeva. Sistem pruža velike mogućnosti tako da se mogu proizvoditi stanovi potpuno opremljeni i odmah useljivi. Proizvodnja gotovih kupatila se prije početka rata proizvodila u ovoj tvornici.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
videoo: https://www.youtube.com/watch?v=CFikVEOr3p0
MOŽDA JE RJEŠENJE ZA BiH: E, koliko je naroda kod nas izgubilo domove u vodeno poplavnoj stihiji ne tako davno. E sad, pitanje je koliko to košta ???
PARDON: Potpuno ste u pravu. Hvala Vam na korekciji.
moze li se preko pika naruciti?
made in china
izgorila do temelja za 4 sata :D
što je ovo dobro...