Macho muškarci iz prošlosti
0

U Izraelu pronađeni falusi iz perioda neolita

Sarajevo-x.com
Na sjeveru Izraela iznenađeni arheolozi pronašli su figure u obliku penisa u erekciji koje pokazuju macho stranu muškaraca iz davne prošlosti.

Simboli plodnosti pronađeni u periodu neolita obično su bili povezivani sa ženama odnosno majkama, za razliku od ovih pronađenih u Kfar HaHoreshu, od kojih je jedna sa svojevrsnim 'postoljem'.

Tim sa Jevrejskog univerziteta smatra da su iskopine stare skoro 9.000 godina, a nalazile su se u blizini mjesta gdje su sahranjivani mrtvi, javlja Telegraph.

Na terenu gdje su sahranjivani pronađeno je najmanje 65 individua, mahom mladih muškaraca od 20 do 30 godina starosti. Ova lokacija smatra se nekadašnjim grobljem i centralnim mjestom kultnih obreda stanovnika okolnih sela.

Profesor Nigel Goring-Morris sa Jevrejskog instituta za arheologiju, koji je bio vođa projekta, potvrdio je da su ovdje vođeni "intenzivni rituali". Nije poznato na koji su tačno način ovi predmeti korišteni.

Tokom godine na istoj lokaciji nađeno je mnoštvo drugih iskopina, uključujući i odlično očuvane ostatke 40-godišnjeg muškarca u položaju fetusa te 17 tijela od kojih su većina imali odstranjene glave.