Šta će pronaći na Crvenoj planeti?
5
Rover Curiosity stiže na Mars
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rover zove Houston, Houston mislim da sam upao u Marsovsko g...no !
idući mjesec slijeće i tajni SDA Rover sa zaleđenim spermićima Tihića,Izmetbegovića i ostale družbe
Iskreno se nadam da se samo pravis toliko gl.up kolko se cinis. A drugo - \"pola miliona kodova\"? ...
Hahaha Koji si ti glupson.Cuj \"digitron\" ?haha Pitanje je bas jednostavno..Ukoliko NASA ima rjesenje problema i ako je napravila da onoliko gvozdjuriju pokrece solarnom energijom,zasto to ne koriste u autoindustriji ? Po svemu sudeci taj robot je tezi od jednog Kawasakija,pa ako nista ,bar bi motocikli trebali da danas rade na solarnu energiju.. Misterija je i to da nikada nisu pokazali da se taj robot krece pomocu solarne energije cak ni na asfaltu u Nevadi a inace se vole hvalisati .. Najveci lazovi na svijetu...nikada nisu bili ni na Mjesecu a kamoli Mars. A ti vjeruj u sta hoces,zaboli me kar.
Što bolan prvo ne pročitaš nešto, pa onda ne komentarišeš. Pa čime se napajaju sateliti??? Sigurno koriste dizel motore, pa ih astronauti tankaju. Znaš ona krilca na satelitu (kladim se kad god čuješ riječ SATELIT da ti prvo naumpadne okrugli objekat sa krilima), e pa ta krila su foto ćelije koje od svjetla proizvode struju. Imaš ih čak i na digitronima!! J.b.t. pored očiju slijep biti i valjati nebuloze.
zar niko nije ni najmanju uzbudjen?
ih đeco moja,ja postim dvacet i dvije godine, i svakakvijeh sam ćuda vidjeo na svjetu i znam da AIŠA gore nije fejk aiša vaš bešlaga bajraktarevic
nije fejk, ja sam, jučerašnja aiša, stara dobra aiša, konzervisana i arhaična mitologija ubogih
prva aisa je fejk...srbin najvjerovatnije.
Yemenska Agencija za svemirska istraživanja \"Almasa\" javlja da će jako iza akšama na sedždu Marsa pasti rover Al-Hamza, natovaren lijepim ahlakom, lijepim riječima i hurmama za izvaninsane, ako hin bidne.
\"...ali, oči nisu slijepe, već srca u grudima.\" (Kur\'an, 22:46)
AMERIKO, ETO I NAS MU.SLIMANA, SAMO DA IZBACIMO KRMETINU IZ PAŠTETA, NE MOŽEMO POLETJETI SA 10%
Ma jah... Puna evo Amerika auta koja se krecu na solarnu energiju sto im je NASA napravila.. Kazu sljedece hevte ce prodati licencu i svim ostalim proizvodjacima auta,tako da nam nafta vise nece trebati..
vjerovatno ima one ploce koje kupe suncevu energiju i pretvaraju je u elektricnu. tako im onaj rover koji je sletio 2004. i dalje hoda tamo po marsu.
Rover Courtesy ima taj antivirus. Zna da kazu srbin pod stolom ti isto misli ko onaj za stolom. Courtesy se ne zavarava puno... Vuk krzno mjenja al cud nikad!!!