Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo o ljudima poput ovog gospodina hocemo tekstove. Dosta vise starleta i kriminalaca.
Ovaj vam je covjek legenda nauke u Sarajevu. Mnoge skole iz unutrasnjosti rado bi platike i dovele djecu na opservatoriju umjesto glupih izleta po trznim centrima u Sarajevu.
Puno poštovanje!
Puno poštovanje!
To astronomi bravoooo!!! Jedva čekam da se dočepam njegovih knjiga!!!
Da nemamo ni jedan opservatorij... Puno to govori o tome kakva nam je država.
Treba, recimo, posjetiti profesora Munira Jahića, pitati ga o poplavama i bujicama. Začudili bi se kakve mi pametne ljude imamo, ali valjda nisu podobni pa se ne smije o njima puno znati.
Svaka čast za ovaj članak, svaka čast i ovom čovjeku, Treba nam više ovakvih informacija, treba promovirati struku i nauku. Dosta mi je estrade, tračeva, fudbalera i manekenki, dajte ovakve ljude, barem iz prikrajka.
Znaci asteroid se zove 'Muhamed Muminovic' a ne Muho ili Muhamed ili Muminovic. Mogli bih negdje i skolu nazvat po njemu da se zove 'Zvjezdana Skola Muhameda Muminovica'. Ne samo ime vec i zanat - profesija koja mu sve znaci.
Svaka čast za Muhameda ovakvi nam članaka treba a ne jeftini dnevno politički tema, nego autor teksta da malo povede računa o korištenju riječi u opisu, "najplodniji" čovjek bi pomislio da pravi djecu ne da se bavi astronomijom.. :):):)
Samo i iskljucivo nas nauka vadi iz mulja i blata. Podrska gospodinu Muminovicu.
da se hoće konačno obnoviti opservatorium....koja bi to sreća bila!
vrlo interesantna tema mislim da interesuje svako dijete .moj sin je odrastao ali stalno istražuje nešto o ovome po internetu.glavu mi probi pričajući o ovome.ovaj čovjek je samo jedan primjer od ljudi onog doba.tad se prepoznavo svak.Tad se učilo kvalitetno i radilo isto tako.
Jel ovaj glumac iz filma "Mumija"? :(
Sta uradise varvari od prijeratne moderne zvjezdarnice na Trebevicu, tuga
Lično poznajem našega Hamu, čovjek živi u tom svijetu, spreman pomoći i djeci i studentima. Nije prepoznat od strane naučne elite u BiH. Predlažem da opservatorij na Trebeviću nosi njegovo ime.
Dajte obnovite više opservatorij na Trebevicu, stoji rusevan 27 godina. Treba pisati samo o ovakvim ljudima, a lagano politicare izbaviti iz svakodnevne upotrebe.
Nije to za nas, naš narod samo zanima džamija, turbo folk, papanluk i slično.