Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Covjek prije 100 god kroz jednacine i cudesa dokaze da postoje... Sine dragi kakav je to mozak bio!!!
@zli_bubashvabac Nije dokazao vec teoretisao da postoji. Ne znam sto vam je to toliko cudno... Nauka funkcionise po tom principu. Neko iznese teoriju na osnovu logicnih zakljucaka, pa onda taj ili neko drugi ko se slaze sa njim trazi dokaze za isto. Covjecanstvo je tek nedavno doslo na stadij tehnologije koji je mogao otkloniti svaku sumnju u ovo. Naravno, ne umanjujem genijalnost gospodina Einstein-a. Jedan od najvecih umova svih vremena, bez ikakve dileme.
Anštajn je vanvremenski i neponovljivi genije,svi ovi novi astrofizičari mu nisu ni do koljena.
ubilo se za ton poruke
Dobri talasi se daleko cuju 😜
I dalje tvrdim da je TESLA babuka svima....ono sto je on znao mnogi nece znati jos bi za 300 godina
Šta sve neće izmisliti. Ovo je još jedna laž u nizu, a sve u cilju manipulisanja naroda. Kakav Ajnštajn, taj je opisivao nešto što ne postoji.
hvala bogu da imamo tebe da nas na pravi put vodis, sta bi mi bez tebe
@starbuck Jesi ti ikakve koristi osjetila zato što su "otkriveni" talasi? Nama treba praktična nauka. Ona koja će koristiti čovječanstvu, a ne neka imaginarna. Vidim sada možeš osjetiti gravitacione talase, a prije to nisi mogla.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ovo grupa zarakijanih Srba u svemiru povraća, kakve crne rupe kad su oni svakako nebeski narod
Ljudi napreduju u svakom pogledu samo se u Bosni napredkom smatra reforma po kojoj se radnik tjera u ropski odnos i to sa smanjenom platom
Potvrdjeno nesto sto je covjek predvidio prije vise od sto godina, znamo da neke teorije npr Tesle jos nisu ni potvrdjene, ni godinama ispred nas nece, da ne govorim o znanju koje su posjedovale stare civilizacije. Postavlja se pitanje napretka ili nazadka ljudske vrste, jesmo li mi uopste civilizacija koja moze nesto znati. ocito nismo.
Nikad vise Teslu i Ajnstajna u istu recenicu ok ? Zna se sta je jedan a sta drugi.. :D
@excathedra Nidje veze. Ovo je bas dokaz napretka. Gospodin Einstein je teoretisao o postojanju gravitacionih valova, izmedju ostalog. Medjutim nije mogao dokazati, jer u njegovo vrijeme tehnologija nije bila dovoljno razvijena za tako nesto. Napretkom tehnologije je napokon dokazano da je bio upravu. Nauka jednostavno tako funkcionise. Nema vjerovanja u nesto samo zato sto se cini logicnim, bez obzira cija je teorema. Mora postojati dokaz za sve. Ali, ocigledno da su ozbiljno shvatili njegove teorije kada su stotinu godina razvijali tehnologiju i pokusavali da pronadju ono o cemu je on teoretisao.
E sad neka nam otkriju FTL tehnologiju pa da pošaljemo Srbe da uznemiravaju vanzemaljce.
I kad procitam da su ovi imali budget od 15 milijardi dolara da nesto cackaju, a ajnstajn onako slucajno, ma sve je danas u svrhu okrenuto
Ko da netko diše, Allaha mi...