Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naježio sam se kad sam procitao ovaj članak zato sto me odmah podsjetio na Kur\'anski Ajet: \"Gospodara dva istoka i dva zapada – pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!\" Kur\'an 55:17-18
sad bi se konacno moglo rasvijetliti porijeklo nebeskog naroda
@ha barem? to bi bilo brže od brzine svjetlosti, a sumnjam da će se ikada izumiti sprava koja leti približnom brzinom svjetlosti a kamo li većom. I moguće je, barem teoretski, da se crne rupe zavrte tolikom brzinom da ako svemirski brod uđe u crnu rupu izašao bi na drugom kraju cijevi (zavisi u kakvom se položaju nalazi kompleks tih rupa) i tako bi se mogla prestići svjetlost
pa sta cekas...ku\'ran u ruke i nesto nam novo reci, sto nauka jos nije dokucila mozda stagod i zaradis ako kakvu inovaciju napravis da prekines ovu hiljadugodisnju tradiciju gdje nauka nesto otkrije, a tek poslije vi mudroseri to prepoznate u ku\'ranu...budi prvi!
mislim da se mašriq i magrib u arapskom prevode kao mjesto izlazka i mjesto zalaska sunca, a ne bukvalno istok i zapad iako mi kazemo samo istok i zapad.. Tek dolazi vrijeme kada moderna nauka otkriva cinjenice i detalje davno spomenute u Kur\'anu... zivi bili pa vidjeli..
\"Gospodar dva istoka i dva zapada – pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!\" Kur\'an 55:17/18 \"Rabbu al-mešrikeyni we rabbu al-magribejni\".
@ISTINA \"Gospodara dva istoka i dva zapada – pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?!\" Kur\'an 55:17-18 Moglo bi se i jednostavnije protumaciti. Npr. kad je u Japanu i Kini dan, u Evropi je noc.Dakle, Gospodar dva istoka i dva zapada je Gospodar i dijela Zemlje na kojoj je trenutno dan, kao i dijela na kojem je trenutno noc. @ajde Pa pronalaskom planete u binarnom suncevom sistemu znaci da je sistem detekcije planeta sve efikasniji i da su naucnici u stanju da modeliraju i ponasanje nebeskih tijela u takvim sistemima. Ne bas mala stvar..
Edo Maajka _pi_č_ka_ judeijska... sve njegove pjesmice idu sa HDD forgood ito šrederom.. OFF TOPIC..
Nebeski narod ce na kraju da pobjegne na ovu planetu, a ja i babo ostasmo ovdje sami :(
Lijecim sve, navalite.
eto taj tvoj kompjeuter sa kojeg pises, koji je vrlo jednostavan i napravljan od jedog prosjecnog ljudskog mozga, ne moze se porediti sa milion puta kompleksnijim stvorenjima oko tebe. al ti opet vjerujes da su ti kompleksni sistemi stvorili se onako, sami od sebe, bez Stvoritelja. mozes ti sad tjerat neki inat, al ako razmilslis vidjet ce koliko ti je glupo razmisljanje.
kako bih voljela sa skontam ovaj svemir...i sve njegove pojave...da otputujem kroz vrijeme i nesto saznam....
Sta hos da kazes goddidit ?
normalno je da vjerujes u djeda mraza do nekih godina,b.udale vjeruju citav zivot ali ipak zovu doktora kada ih zaboli a ne snjeska.
kakve im koristi sto pronadju ovakve i slicne planete ?? Nikakve !!!!
treba ti 200 godina kad bi putovo brzinom svjetlosti, meni samo nije jasno kakvi su to svemirski brodovi koji mogu naći tolike udaljenosti koje su opet blizu spram onih koje su već vidjeli, a ne mogu da naprave motore da idu barem milion kilometara na sat. jednostavno je nemoguće da čovjek dođe i do najblize zvijezde a kamoli dalje.
evoksi imaju dva sunca