Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super je ovo tekst za prosjecnok stanovnika nase drzave kmoji je zatucan i glup ko hurac :)
Ima bolan i kod nas tih bizona kolko hoš...
Šalu na stranu, nego, možda bi korisnije bilo istraživanja preusmjeriti tako da se pomoću akceleratora (naročito gigantskih) ekonomično proizvode vještački radionuklidi za medicinske ili neke druge korisne namjene. Jer, akceleratorska proizvodnja radioizotopa, uopšteno govoreći, još uvijek nije ni blizu konkurentna proizvodnji pomoću nuklearnih reaktora.
Ih \"TOKMAK\" nije to ništa, ja sam jednom žestoko prdnuo ovdje u Bosni, a onda sam upalio TV, kad ono vijesti: TAJFUN ZBRISAO POLA INDIJE.
LJUDI,,JA NEKI DAN U CIRIHU BIO,,NAJEO SE GRAHA,,PRNEM TOLIKO JAKO DA SE HAMPA DIGLA PO SVICI,,I TAKO UHVATISE MOJU CESTICU,,ODMA SU ME PROTJERALI IZ SVICE,,IMAM JAKE CESTICE OZADA
Dakle, \"@Mrav2\" postoji čitav arsenal potencijalno daleko korisnijih oblasti istraživanja. Evo primjerice, korisnije bi bilo istraživati mogućnost konstruisanja jeftinih i osjetljivih uređaja za brzo mjerenje radioaktivnosti, nego trošiti novac u te budalaštine sa gigantskim akceleratorima.
Pa \"@Mrav2\" nemoj živjeti u zabludi da možemo saznati sve misterije univerzuma. Dalje, proučavanje tih kratkotrajnih rezonantnih stanja je vrlo skupocjen proces, koji nema ekonomske računice. Ti si očigledno neki iskompleksirani primitivac koji je spreman nemilice trošiti tuđi novac, ali ne i svoj lični, jel tako ???
Veliki prasak se desio daleko poslije dolaska Srba u naš Univerzum.
Ovi sto se zalijepise na evoluciju... Procitajte Kur\'an. I onda se upitajte je li slucajnost to da se u Kur\'anu pominju narodi koji su pretvoreni u SVINJE I MAJMUNE. Genetski svinje su najslicnije ljudima a majmuni su tu iza ;) Od milion vrsta bas se pominju svinje i majmuni, mora biti slucajnost =))
@dfgdfgd Mozda vrijeme koje ti poznajes nego tuzi onoga ko te naucio tome sto si napisao hahahah
Nauka što više radi i traži, sve više otkriva i potvrđuje boga.
Svaka nova informacija je korisna da konacno jednog dana razotkrijemo sve misterije svemira.
Možda su neka istraživanja opravdana, ali, realno, najkrupniji finansijski promašaji su upravo gigantski akceleratori. Koštaju mnogo novca, a neke istinske koristi od njih nema.
Ma to su samo neka od mnogobrojnih rezonantnih stanja veoma kratkog trajanja koja vjerovatno nemaju ni teorijski a kamo li praktični značaj. Imam utisak da se ova propaganda najviše lansira kako bi se opravdali ogromni troškovi CERN-a. Cio CERN je u konačnoj računici puni finansijski promašaj. Ako neko tvrdi suprotno, onda neka se eksperimenti obavljaju u privatnom aranžmanu, a ne od novca poreskih obveznika. Baš kao što su Amerikanci troškove lansiranja u svemir preorijentisali na privatne kompanije.
@Garda \"Nego glupsoni prasak se tek onako dogodio nakon dugoooo vremena nista odlucilo da prasne??? xD\" Ti da si malo fizike ucio znao bi da je i vrijeme nastalo velikim praskom, tako da nije proslo DUGOOOO vremena da bi se odlucio da prasne
T.h.e_H.i.g.g.s_b.o.s.o.n_i.s_o.f.t.e.n_r.e.f.e.r.r.e.d_t.o_a.s_t.h.e_G.o.d._p.a.r.t.i.c.l.e_b.y_t.h.e_m..e..d..i..a.. http://ow.ly/bXDHY
i mi imademo njake čestice svetih mošnji