Prvi put u historiji
0

Na istoj fotografiji Mliječni put, Polarna svjetlost i meteor

Sarajevo-x.com
Polarna svjetlost, Mliječni put i meteori su pojedinčano slikani mnogo puta, ali jedan fotograf amater uspio je tri fenomena zabilježiti na jednoj fotografiji. Fotograf Tommy Eliassen je autor fotografija koje zaustavljaju dah.

Na jednoj fotografiji prikazano je mnoštvo zvijezda sa obrisima svjetlosti koja prodire, druge prikazuju nevjerovatnu igru boja na nebu. Ove fotografije su napravljene 25. septembra, pošto je Tommy danima čekao za sat vremena spektakularne predstave na nebu.

"Bilo je tako tmurno danima, ali sam vidio na vremenskoj prognozi da će na ovu noć biti jedan sat čistog pogleda. Bio sam strpljiv, a kada se razvedrilo, brzo sam fotografisao i odmah sam znao imam dobre fotografije", rekao je Tommy, prenosi Daily Mail.

Uslovi su bili idealni. Tommy je uspio načiniti sedam fotografija i tek kasnije je shvatio da ima jednu koja prikazuju fenomene zajedno. Autor predivnih fotografija dolazi iz grada Mo i Rana u Norveškoj. Bavi se fotografijom od 90-ih godina i kaže da najviše voli fotografisanje noću jer je mrak savršena podloga. Eliassen je koristio fotoaparat Nikon D700.