Anketa u SAD-u
0

Muškarci ne žele žene koje piju kao i oni

Sarajevo-x.com
Dosta mladih žena i djevojaka piju više nego što njihovi partneri ili potencijalni mladići žele, pokazuju rezultati nove američke studije.

Američko istraživanje vršeno na Univerzitetu Loyola Marymont u gradu Los Angelesu pokazalo je da studentice u dobi od 18-25 godina života alkohol najviše piju da bi impresionirale muškarca, te da imaju potpuno pogrešnu predstavu o toj navici.

Vodeći autor studije Joseph LaBrie i njegov tim su nakon online ankete odabrali grupu studenata koji su odgovarali na upitnike o tome koliko djevojke u prosjeku piju, te koliko piju u društvu kojeg žele zavesti ili na neki način impresionirati.

Rezultati studije pokazali su da čak 71 posto djevojaka pogrešno procjenjuje želje muškarca, te da 26 posto njih misli da muškarci žele biti u društvu sa ženom koja pije kao i oni, a 16 posto smatra da je muškarcima seksipilnija žena koja pije od one koja ne pije.

Većina ispitanih muškaraca na postavljena pitanja je odgovorila potpuno suprotno, ističu naučnici.

'Postoji velika, velika razlika između muških ženskih shvatanja o ovoj učestaloj pojavi u društvu. Dosta žena pije da bi privuklo pažnju što je potpuno pogrešan razlog opijanja', doda je La Brie.

Studija je objavljena u naučnom magazinu Psychology of Addictive Behaviors.