Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Letjelica se ponašala kao da je pala s Marsa
matoje neki cigo gore vec pokupio uželjezo
Da li ima koji dokaz za ovo osim texta? Zasto da vjerujemo u ova animirana sranja?
A kakav bi ti dokaz??
@jokashmokash Materijalni
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nisu oni nikada ni na mjesecu bili. Ova prica o odlasku na mars je pranje para i paravan da mogu raditi na bluebeam projektu. Pogledajte na youtube sta je taj projekat zapravo.
Nek si ti nama pametan... diplomirani youtube mamlaz.
Ovi nisu u stanju sondu spustit kako treba a hoce ljude da posalju .... Mozda Mars ne zeli ljude na svom tlu...
Trebali ste zaposliti par šiptara, oni znaju oko tih letjelica, dronova i tako..
Ne mere bez referenduma na srpski nebeski teritorij:))
Oborili je Srbi, nebeski narod, koji je na Marsu proglasio Srpsku autonomnu oblast ( SAO) Marsa i Venere i srpskih planeta i planetoida, jer je napad letjelice okarakteriziran kao podli napad albanskih terorista sa Zemlje!
Mogu oni oboriti samo onu stavr. Da im nije bilo jna oruzja nebi oni oborili ni staru bukvu ispred moje kuce.
Oteli je marsovci :) 👽👽👽👽👽
jabi lansiro bagdadija nekuspostavlja gore halifat
Planeta MArs je poznata kao grobnica sondi. Dakle ništa novo. Čak ima i dobra ako se žrtve moraju pinijeti božanstvu statistike, bolje sad nego godine 2020 sa roverom vrijednim miliajardu i po eura !
Planeta MArs je poznata kao grobnica sondi. Dakle ništa novo. Čak ima i dobra ako se žrtve moraju pinijeti božanstvu statistike, bolje sad nego godine 2020 sa roverom vrijednim miliajardu i po eura !
klasični američki sindrom... over engineering... rusi bi ovo bolje odradili... naravno , da imaju novca i ne dišu na slamku
Sonda je inače prikkat evropske i ruske svemirske agencije ESA i Roscosmos, proizvedena u Italiji, dizajnirana od više evropskih i ruskih inžinjera, poslana u svemir iz Kazahstana ruskom raketom Proton-M. Amerikanci s ovim nemaju nikakve veze.
@sezam.susam hvala na pojašnjenju..
koji vrag uopšte odbacuješ padobrane ? neka ih do kraja
bilabi velika šansa dabi pokrili sondu inebi slala tacne informacije ookolini ukojoj senašla
Atmosfera na Marsu je daleko rijedja od one na zemlji i sam padobran jednostavno nemoze dovoljno ublaziti brzinu propadanja, on se koristi samo za usporavanje do odredjene tacke kada usporavanje moraju preuzeti raketni motori. U tom momentu padobran postaje samo problem jer se moze zapetljati i poremetiti slijetanje sonde sto moze biti fatalno, a kako i kolega gore kaze nakon slijetanja moze pasti na sondu sto moze takodjer biti fatalno i zbog cega moze postati totalno neupotrebljiva.
teško ćete vi koloniju napravit na marsu do 2030, sa takvim pristupom.
sljedeći put, spakujte odmah 2 za rezervu
Nisu dobro nanisanili?