Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Paaaaaa, nimalo impresionaran tim dostignućem. MMF odavno pokušava fotografisati crne rupe znane u financijama kao budžeti FBiH Srpske i Brčko, te još 10 manjih crnih rupa kantonalnog ranga koje na okupu drži JEDINO JAVNOSTI nevidljivi pristupni koordinacionui mehanizam za eu !
I dalje je misterija kako ja trosim 1200 a plata mi 700!
Ma uslikat ce oni ku*ac moj...
"...zahvaljujući udruženju devet radioteleskopa..." Ispade da je devet teleskopa formiralo svoje udruženje tzv. "Udruženje teleskopa" i sad to udruženje odlučilo pomoći naučnicima?! No, možda zbog sve naprednije umjetne inteligencije, to nije ni nemoguće. Malo lektorisanja nakon prevoda nije na odmet.
sta pise u kuranu za ovo? odnosno, kako je ibn hamza ebu hshsjdjabshx opisao crne rupe?
http://www.akos.ba/duhovnost/islam-i-nauka/kur-an-nenadmasni-fenomen-crne-rupe-u-svemiru
Kad skontas da je clanak da ce uslikati, a klix vec objavio sliku koju ce oni uslikati
Znači, slikaju međunožje jedne svima poznate političarke iz NSRS-a... Ups, Internet je javno mjesto - hoćete li me uhapsiti?
Zašto se to nebesko tijelo zove"crna rupa"kada je u pitanju"crna lopta"?
nije to nebesko tijelo vec kosmicki fenomen. crna rupa je slikovit naziv u skladu s osobinama da tu ''nestaje svjetlost''. svakako je prikladniji od naziva lopta, jer je crna rupa sve osim trodimenzionalnog geometrijskog tijela.
@clav OK,volim astronomiju i dosta toga znam,dakle"crna rupa"je ipak samo adekvatniji naziv koji slikovitije objašnjava kosmički fenomen zvani"crna rupa", "crna rupa"nije nikakav lijevak to je "lopta"nezamislivo velike mase a gravitacija je toliko velika da ni svjetlost njenu površinu ne može napustiti."Crna rupa"usisava svu materiju oko sebe a prelaskom preko"horizonta dogažaja"prostor,vrijeme i masa bivaju zdrobljeni".....itd
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
BiH = Event Horizon
Uhh od kad sam na fotografiso crnu rupu auuu